Ацетил-L-карнитин ALC-ALCAR

Магазин за хранителни добавки в София-къде има хранителна добавка ацетил л-карнитин, Acetyl L-carnitine за отслабване и изчистване на мазнините

Борд Меню

четвъртък, 23 октомври 2014 г.

Widgets

Ацетил-л-карнитин и алфа липоева киселина

ALC работи особено добре с  алфа-липоева киселина.Защо е така? Алфа липоева киселина стимулира ензими, участващи в предаването на ацетилната група на acetyl l-carnitine на акцептор холин, за образуване на невротрансмитера ацетилхолин. Двете съединения се допълват взаимно в производството на енергия,а алфа-липоева киселина служи като ключ кофактор в цикъла на Кребс.Аcetyl carnitine подава енергия на субединици от цикъла, които доставя под формата на ацетилни групи,които  трябва да се преобразуват в енергия.Учените са експериментирали и  с други анти-оксиданти ,но е установено, че алфа липоева киселина дава най-добрите резултати.



Наблюдава се и положителен Ефект от комбинирано лечение с Alpha Lipoic Acid и Acetyl-L-Carnitine на съдовата функция и кръвното налягане при исхемична болест на сърцето.Прием на Алфа-липоева киселина и ацетил-L-карнитин намаляват оксидативния стрес и подобряват  митохондриалната функция.Което ще има благотворен съдов ефекти при пациенти със сърдечно-съдови заболявания.Направени са изследвания, които имат за цел да проучат въздействието на комбиниран прием на алфа-липоева киселина и ацетил-L-карнитин на съдовата функция и кръвното налягане при пациенти с  исхемична болест на сърцето..Наблюдава се особена полза на алфа-липоева киселина  и ацетил-L-карнитин при пациенти с метаболитен синдром. Този синдром на инсулинова резистентност се свързва с хипертония; подобряване на инсулиновата чувствителност може да има анти-хипертензивен ефект. В съответствие с констатациите от изследванията и няколко експериментални проучвания показват понижаване на кръвното при модели на захарен диабет или инсулинова резистентност.
  Хипертонията си остава най-преобладаващата форма на сърдечно-съдови заболявания, и има нарастваща нужда от нови и добре поносими терапевтични подходи. Наблюдаваното намаление на систоличното кръвно налягане по време на прием на алфа-липоева киселина и ацетил-L-карнитин (9 мм живачен стълб при пациенти с по-високо кръвно налягане) може да окаже голямо влияние върху намаляване на сърдечно-съдовия риск.

Няма коментари:

Публикуване на коментар