Ацетил-L-карнитин ALC-ALCAR

Магазин за хранителни добавки в София-къде има хранителна добавка ацетил л-карнитин, Acetyl L-carnitine за отслабване и изчистване на мазнините

Борд Меню

петък, 24 октомври 2014 г.

Widgets

Л-карнитин и Ацетил Л-Карнитин

Каква е разликата между Л-карнитин и Ацетил Л-Карнитин

 Структурни и биохимични предимства на ALC

Структурно, разликата между ацетил-L-карнитин и L-карнитин (ALC или и LC) е, че ALC е  молекула л карнитин, която съдържа прикрепена група оцетна киселина. Тази структурна разлика е незначителна, но произвежда значителна разлика в биохимичните свойства на молекулата и, следователно, по своя ефект върху метаболизма.

Ацетил-L-карнитин може да бъде заменен с L-карнитин в метаболизма на мазнините. Въпреки това, както е описано по-долу, скорошни изследвания са довели до определяне на няколко биологични характеристики, които са уникални за ацетил-L-карнитин.

Ацетил групата включва също така N-ацетил цистеин (NAC). Получава се от аминокиселината цистеин, този супер антиоксидант е показал, че предотвратява образуването на свободни радикали в мозъка.Аминокиселина цистеин и нейното производно N-ацетил цистеин увеличава глутатион, основен антиоксидант, който се среща в мозъка. Той помага за поддържането на паметта и други когнитивни функции.Понятието "когнитивни функции" обхваща памет,внимание реч ,интелект ,които с напредване на възрастта намаляват своите способности и възникват нарушения в тях.По-бавно се усвоява нова информация,бързината на реакциите се забавя, намалява вниманието и паметта.



ALC в полза на нервната система.Една от основните разлики между L-карнитин и ацетил L-карнитин е свързана с въздействие върху нервната система.За разлика от Л-карнитин, ALC е с доказана защита на нервната система, отчасти защото по-лесно се транспортира в нервната система. Последните проучвания с хора показват, че много от разстройствата, свързани с възрастта, свързани с нервната система, като депресия, нарушения в познавателната способност и намалена концентрация на вниманието, са в резултат частично на недостиг на ALC.Когато добавите прием на ацетил л-карнитин ,част от тези проблеми изчезват или намаляват.

ALC защитава митохондриите. Друга важна разлика между L-карнитин и ацетил-L-карнитин центрове на митохондриите, намерени органелите в живите клетки, които улесняват дишането и производството на енергия. За разлика от Л-карнитин, ALC предпазва митохондриите. Едно скорошно откритие демонстрира че дефицит на ALC се отразява на структурата и капацитета на енергия за производство на митохондриите. Митохондриите са отговорни за производството на енергия почти необходими на клетката.Затова всяка промяна в тяхната структура може да има огромен ефект върху енергийните запаси на клетката. ALC е показал съживяване на митохондриите, чрез възстановяване на нивата на ключовите митохондриални компоненти, известен като фосфолипид кардиолипин, които чувствително намаляват с възрастта. Кардиолипин може да бъде видян като лепилото, което осигурява и организира, или още по-добре, дирижира, машината на митохондриите за произвеждане на енергия.
Групата на оцетна киселина в ALC му позволява да влезе в митохондриите по-лесно, отколкото Л-карнитин и следователно по-бързо изпълненява своите полезни ефекти.На Л-карнитин е нужен допълнителен ензим ,преди да може да влезе в митохондриите.


Ацетил л-карнитин е биологично активна аминокиселина, форма на Л-карнитин –  играеща важна роля в метаболизма на  организма. Acetyl L-Carnitine взима участие в  в производството на енергия в клетките и в синтезирането на ацетилхолин –чийто действие е да пренася  нервните  импулси във вегетативната нервна система.Невротрансмитерът Ацетилхолин (ACh) съдейства на Ацетил Карнитин  за  поддържа в добро състояние кръвообращението и клетъчния метаболизъм. Това са основните  два фактора, които имат връзка  с напредването на възрастта-спад в циркулацията на кръвта и намаляване на метаболитна роля на клетките в мозъка ALC спомага да се намалят щетите върху нервите, които се получават в следствие на кислороден недостиг. ALC или както може да се срещне ,продукт с името  Алкар подобрява състоянието на нервната система,главно гарантира добра здраве  на мозъка. И нещо ,което засяга и е важно за занимаващите се с фитнес и бодибилдинг, ALC свойството да въздейства положително  върху някои хормони. Мнение за Ацетил л карнитин ,е че той може да предизвика стимулация на  производството на тестостерон и лутенизиращия хормон , както и да не намаля нивото му след дълги и тежки  тренировки . 


Няма коментари:

Публикуване на коментар